Start
Leeg
Leeg
Leeg
Leeg
Leeg
Leeg
Leeg
Weblog
Contact


Cliëntervaringen

Cliëntervaringen

Praktijk voor Haptotherapie Uden

  

Cliëntervaring 1:


Bij jou kwam ik er achter dat ik niemand dichtbij wilde laten komen en leerde dat aanraken doet ontdooien. Wat ik eerst als trucje ging toepassen werkte. Ik moest mij er echt toe zetten om mensen aan te raken,te kussen, strelen enz.

Maar dat is niet gek. Grootgebracht door een labiele onbetrouwbare moeder. Dat is erg dat je moeder niet te vertrouwen is. Ik ben groot geworden in grote eenzaamheid; en tot het kleinste beestje toe leert levenslessen van zijn moeder. Gelukkig heb ik nog een beetje van mijn oma geleerd. Maar ik heb wel het vermogen om van anderen te willen leren. Jij leerde mij dat aanraken ,toelaten; cruciaal is voor communicatie. Wat een geestelijke en echte lichamelijke pijn kreeg ik dat jij mij wilde aanraken. Wat een ervaring zeg. Toen ik het geleerde in praktijk bracht ging de zon schijnen en mijn hoofdpijn verdween,maar ik blijf het moeilijk vinden. Ik begrijp heel goed dat wat je zaait je zult oogsten dus soms moet ik mij zelf geweld aandoen en mijn handen uitsteken. Altijd is de uitkomst dat de ander ook wil en spanning ebt weg. Zelfs bij mensen die mij diep hebben beschadigd kan ik nu loslaten zonder rancune; dat heeft haptonomie mij geleerd.

P.


Cliëntervaring 2:


Weer durven en kunnen voelen. Weer contact met mensen. Relaties. Gezelligheid. Dat was wat ik wilde.

 

In het gezin waar ik ben opgegroeid, mocht je nooit boos, verdrietig, ontevreden of teleurgesteld zijn. Elke emotie die bij de ander een rotgevoel (denk aan schuld) kan oproepen, was verboden. Emotioneel heb ik dus nooit de ruimte gekregen om te groeien.

 

Bij jou vond ik een veilige omgeving om mijn gevoelens te leren kennen, ze te gaan voelen, herkennen en ernaar te gaan handelen. Ik ben daar begonnen met het wegdoen van de gevoelens van schaamte en schuld over mijn gevoelens.

 

Het is eigenlijk te vergelijken met het behalen van je rijbewijs. Het èchte rijden leer je gaandeweg in de praktijk, maar dat kan pas nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Bij jou heb ik m’ n rijbewijs eindelijk gehaald.

En nu rijd ik lekker rond. Ik raak steeds meer geroutineerd, krijg steeds meer zelfvertrouwen. Heb soms wel eens een botsing, maar daar leer ik weer van. Mijn leven is mede door toedoen van jou completer geworden. Bedankt!

S.


Cliëntervaring 3:

 

Jouw eigen weg vind je niet in een routeplanner.

 

Hallo Ignace,

Ik wil zeker mijn verhaal doen. Het lijkt wel telepathie, had het gister nog over haptonomie met mijn collega. Hij vroeg me waarom ik geen psycholoog had gehad. Heb ik wel maar was niets voor mij. En ben op internet gaan zoeken wat mij aanstond. Dat was haptonomie omdat het met gevoel had te maken en weet dat ik een gevoelsmens ben. Maar dat ff kwijt was...

 

Uiteindelijk weet ik dat jouw therapie mij veel goed heeft gedaan,maar duurt ff voordat je dat beseft. Weet nog dat je mijn hoofd streelde zoals je dat bij kinderen doet. Dat ik in tranen uitbarstte en dat miste bij mijn moeder, die erg gesloten is in haar gevoel. Dat ik van jou heb geleerd dat iedereen verschillend is en dat ook moet accepteren. Maar dat dat door aanraking zo naar boven kwam vond ik erg bijzonder!

 

Ook kan ik na mijn werk ff op de bank gaan zitten en mijn dag overdenken. Toen jij dat destijds vroeg of ik dat deed, schrok ik bijna, met mijn onrust zomaar op de bank mijn dag overdenken. No way...

Nu... heerlijk. Hoeft maar 5 min. maar wel stilstaan wat er die dag is gebeurd. Vaak liep ik weg voor dingen, zoals rust. Maar merk dat "stilte" ook heerlijk kan zijn. Vooral na drukte. Bv een drukke werkdag.  Weet dat je niet weg kan lopen voor dingen maar ze een plekje moet geven.

 

Ook mijn "vrienden"geselecteerd. Kan niet met iedereen vrienden zijn. (wat ik graag zou willen) . Kennissen zijn ook prima. Veel mensen kende mij als een heel blij en vrolijk persoon. Ben ik nog wel maar laat wel merken als ik het ergens niet mee eens ben. Durf ook vaker NEE te zeggen. En merk ook dat mensen dat accepteren.

 

Was  bang voor veranderingen. Nu ben ik op mijn werk 1 dag van de week in een ander filiaal begonnen. Op zaterdag, was een hele onrustige dag was, sta ik nu met 1 collega, ipv 10 collega's. Maar ga wel stuk rustiger het weekend in. Een goede verandering.

 

En uiteindelijk heb ik een grote reis achter de rug. Was toe aan een uitdaging. Toen vorig jaar 2 vrienden van mij vroegen of ik mee op reis ging, was ik verbaasd. Ik mee op reis? ( was weer negatief, en krijg van hun dan op mijn kop) Ben dan bang dat ik tegenval en hun spijt hebben. Maar omdat ik een bonus van het werk had gekregen, kon ik die uitdaging wel aan, financieel. En ook gedaan. Ben net terug van 3 weken Nepal. Nog nooit buiten Europa geweest en nooit langer dan 1 week weggeweest. Dus een echte uitdaging! Ook dat verrijkt je leven. Het leven aan de andere kant van de wereld is heel bijzonder en indrukwekkend. Moet dat alles wel een plekje geven. Ben net 2 weken terug en denk daar dagelijks aan. Hoe die prachtige mensen leven in eenvoud. Gelukkig zijn met het weinig wat ze hebben. Daar kunnen wij veel van leren. Maar als ze tegen mij 2 jaar geleden hadden gezegd dat ik nog een grote reis ging maken had ik ze voor gek verklaard. En nu ben ik trots en heel blij dat ik dit heb mogen meemaken. 

Dus je ziet, veel geleerd van je. Weet dat je het zelf moet doen maar was niet zover gekomen als ik geen hulp had gehad. Ook het boek "de kracht van het NU" blijft vaak in mijn hoofd. Geniet weer van de kleine dingen en hoor de vogels weer fluiten. Heerlijk!

 

De gedachte boven aan mijn bericht kreeg ik vandaag bij "dagelijkse gedachte". Ook erg toepasselijk en vind die gedachtes ook om bij na te denken, elke ochtend weer.

 

Dus wil je zeker nogmaals bedanken voor alles wat je hebt betekend voor mij en nog doet.
Heb mezelf weer terug!!

 

S.  


Cliëntervaring 4:


Jij heeft mij geleerd stil te staan bij wat ik zelf voel. Geprobeerd mij te laten luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft en dit ook als dusdanig te herkennen.

Jij hebt mij stil laten staan bij het feit dat ik zelf een mening kan hebben ook al sluit deze geheel niet aan op de mening van iemand anders. Dat wanneer je een besluit neemt op basis van je gevoel, er geen goed of fout is. Dat je in harmonie met je gevoel moet leven, dat je alleen dan plezierig in je vel zit.

 

Jij hebt mij ook geleerd complimenten in ontvangst te nemen. Vertrouwen te hebben als de ander iets goed bedoelt en je hierbij ook prettig voelen.

 

Terugkijkend op de sessies  kan ik zeggen dat ik er zekerder van ben geworden.

Dat ik zonder pardon datgene kan kiezen waar ik me goed bij voel.

Uiteraard komen er nog steeds situaties voor waarin ik me niet lekker voel en niet goed weet wat het eigenlijk is. Die onrust zal bij mij altijd blijven bestaan. Maar ik kom eruit als ik de handvaten gebruik die jij mij heeft aangereikt en de tijd neem om naar mezelf te luisteren.


S.


Cliëntervaring 5:


Mijn vriendin heeft in de sessies die daarna volgden vooral leren omgaan met deze problematiek. Voor zichzelf opkomen, soms nee zeggen, maar vooral luisteren naar haar eigen geest en lichaam. Daarna pas tijd vrijmaken voor anderen.

Doordat ze dit heeft geleerd is ze prettiger voor zichzelf, duidelijker voor anderen en daardoor ook prettiger voor haar omgeving.

Jij hebt een belangrijke bijdrage gehad in een haar omgang met eigen emoties.

De manier was ook zeer prettig. Geen ellenlange gesprekken met psychologen, maar vanuit gevoel leren omgaan met haar eigen problemen en bewustzijn. Uiteindelijk heb jij haar geholpen met zichzelf te ontdekken. 

Haptotherapie is wat ons betreft een goede manier van therapie geweest. In korte tijd werden veel dingen duidelijk, waaronder ook de oplossing voor het probleem.

Onze relatie was al super, maar het fundament voor een goede continuering van de relatie is wel veel steviger geworden.

Ignace, bedankt! 


Cliëntervaring 6:


Wat heeft haptotherapie met mij gedaan?

Het is natuurlijk altijd  moeilijk om  te zeggen wat het resultaat van medicijnen of medische behandelingen is. Ben je beter geworden van het medicijn? Ben je door de therapie veranderd van gedachten of opvattingen of zou het ook anders zijn geworden omdat je door omstandigheden b.v. anders over bepaalde dingen bent gaan denken? Misschien zowel het een als het ander. Ik heb maar een paar keer contact gehad met de haptotherapeut maar ik meen toch wel te kunnen zeggen  dat het voor mij nuttig is geweest. Het heeft mij rust gebracht. Mijn helaas bijna drie jaar geleden overleden man is wel een hele tijd in therapie geweest en hij was er heel enthousiast over. Hij kon zich in het algemeen  moeilijk ontspannen maar na een bezoek aan de haptotherapeut kwam hij altijd heel ontspannen thuis. Hij verheugde zich er ook steeds op om er naar toe te gaan. Hij kon zich ook moeilijk uiten over de zaken die in het leven het meeste van belang zijn. Bij jou kon hij dat wel en dat deed hem erg goed. Zonder je beroepsgeheim te schenden heb jij mij toch dingen duidelijk kunnen maken waar ik erg onzeker over was. Dat heeft mij erg goed gedaan. Als ik er nog eens behoefte aan heb zal ik dan ook zeker weer contact met je opnemen.

J.